cara cara membuat kek batik
Nak senang masukkan dalam microwave. Kemudian terus masukkan susu pekat.
Cara penyediaan kek batik lapisan pertama.
. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Cara Penyediaan Kek Batik Langkah 1 Cairkan butter marjerin di dalam kuali. Terdapat juga menggunakan keju atau marjerin sebagai.
200 gram biskut marie dipatah2 125 gram mentega 2 biji telur gred a 12 cawan susu pekat manis 12 cawan milo 2 sudu besar serbuk koko 14 cawan air 1 sudu teh esen. Selesai tutup air dan biarkan selama 5 minit. Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air.
Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati. Lalu tambahkan kental manis aduk rata sambil dimasak. Cara Buat Kek Batik Lembut dan Mudah Anda perlu mencairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali panas.
Cara buat kek batik mempunyai berbagai versi dan resepi mengikut selera masing-masing biasanya biskut marie coklat atau milo dijadikan bahan utama. Kacau hingga sebati dan berkilat coklat ganache siap. Cara cara memasak.
Bahan-bahan untuk topping coklat. Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave. 1 cawan 120g serbuk milo.
½ sudu kecil garam kalau guna unsalted butter 1 biji telur. Cairkan mentega pada suhu yang rendah kacau hingga semua cair dan sebati. Cara Membuat 1 Masukkan margarin dan air ke dalam teflon atau panci.
Panaskan whipping cream atas dapur bila dah panas tuang terus dalam milk compound dan kacau sehingga sebati bersama butter. Masak butter sampai cair masak kek. Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat.
1 sudu kecil ekstrakesen vanila. Masak butter sampai cair masakkan kek batik guna api kecil sahaja. Double boil kan semua bahan topping.
Double boil ada 3 cara 1. Panaskan kualidengan api sederhana. ½ cawan 118 ml air panas.
Comments
Post a Comment